Planet, ki ne raste

Planet, ki ne raste

Planet, ki ne raste

160 160 people viewed this event.

Letos bomo v okviru projekta Noč knjige obravnavali knjigo Planet, ki ne raste avtorice Lučke Kajfež Bogataj. Knjiga je napisana v razumljivem jeziku in zato vsakomur pomaga doumeti razsežnosti človekovih vplivov na okolje. Sodelovali bodo dijaki 2. letnika zdravstvene nege. Po skupinah bodo brali in se pogovarjali o določenih tematikah: podnebne spremembe, zakisanje oceanov, tanjšanje ozonske plasti, biotska raznovrstnost in stanje ekosistemov, raba vode,… . Izdelali bodo tudi plakate, kjer bodo predstavili dejstva, vzroke in posledice za prihodnost. Plakate bomo razstavili na oglasni deski v avli šole.

S tem dogodkom želimo dijake spodbuditi k pozitivnemu odnosu do knjige ter jih hkrati ozavestiti glede varovanja okolja.

V okviru projekta Noč knjige bomo organizirali tudi knjižni sejem in v avli šole postavili knjigobežnico. Za prinešeno gradivo bodo dijaki prejeli kuponček, ki ga bodo lahko zamenjali za drugo knjigo. Izmenjava bo potekala v šolski avli in sicer v ponedeljek, 22. 4. in v torek, 23. 4.

 

Datum in ura:

22. 04. 2024 ob 08:00
 

Kraj dogodka:

 

Zvrst:

 

Regija:


Deli s prijetelji:

«
»