SEJEM NA ZRAKU

Knjižni Sejem na zraku: 12. maj, park Zvezda

Ob svetovnem dnevu in Noči knjige pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature in založba Sanje organiziramo KNJIŽNI SEJEM V PARKU ZVEZDA in vas srčno vabimo k obisku!

Podarimo si knjige ob svetovnem dnevu knjige in avtorskih pravic!

Ljubljana, park Zvezda

Ni samoumevno, da lahko v slovenščini beremo toliko dobrih knjig!

Svetovni dan knjige in avtorskih pravic je tudi pri nas tradicionalno povezan z nakupovanjem in podarjanjem knjig. V pisarni Ljubljane, Unescovega mesta literature v sodelovanju s skupnostjo založnikov v parku Zvezda organiziramo deveti knjižni Sejem na zraku.
Sejem je odlična priložnost, da se z obiskom, druženjem, nakupi, in podarjanjem knjig skupaj poklonimo trudu, ki je vedno znova vložen v to, da imamo toliko dobrih knjig.
Vabimo na celodnevni knjižni sejem in spodbujamo:

Podarimo si knjige ob svetovnem dnevu knjige!
Prav tako ste srčno dobrodošli vsi, ki bi želeli prodajati knjige, se družiti in soustvarjati aprilski knjižni utrip – na voljo vam je najem knjižnega pulta.

V parku Zvezda bomo od jutra do noči v sodelovanju z 61 založniki in založnicami razprostrli stojnice in mize, obložene z najboljšim, kar v tem trenutku ponujajo. Za sejem pripravljajo poseben izbor knjig s sejemskimi popusti, med njimi številne knjižne novosti. Številni bodo prisotni na svojih stojnicah, na voljo za srečanja, pogovore in predstavitve knjig. Na sejemskem odru, ki se odpira točno ob 10.00 s sejemsko glasbeno budnico, se bodo do večera vrstili pogovori, branja in predstavitve knjig.

PODPISOVANJE in PORISOVANJE KNJIG
Na sejmu se bodo vrstila tudi podpisovanja in porisovanja avtorjev in avtoric. Program bo objavljen kmalu.

SEJEM in DRUŽENJE V NOČ
S sejmom v soorganizaciji Založbe Sanje praznujemo tudi Noč knjige (prav tako 23. aprila), zato bo sejem, za prijetno vzdušje osvetljen z namiznimi svetilkami, odprt vse do 22. ure!

SEJEMSKI ODER
Pogovori in predstavitve knjig se bodo odvijali tudi na sejemskem odru. Program objavimo kmalu.

SEJEMSKA PONUDBA ZA TUJE OBISKOVALCE
Sejem v parku Zvezda vsako leto obiščejo tudi številni tuji obiskovalci in obiskovalke in zanje bomo letos na info stojnici ponudili izvrsten nabor naših avtorjev in avtoric v prevodih.

SEJEM NA ZRAKU
Park Zvezda
NED, 12. 5. (10.00–22.00)
(večerno delovanje sejma z lastnimi lučkami bo tudi napoved Noči knjige)
Pripravili bomo tudi SEJEMSKI ODER, na katerem se bodo odvijali dogodki.
Kdaj: nedelja, 12. 5. 2024, od 10. do 22. ure

Kje: Park Zvezda v Ljubljani

Kdo: založniki, knjigarji, samozaložniki, avtorji, antikvarji, knjižni ilustratorji, pa tudi vsi drugi, ki so dejavni na področju knjige ter bi želeli svojo dejavnost predstaviti drugim. Vabljene tudi posameznice in posamezniki, ki bi hoteli prodajati ali izmenjevati rabljene knjige.

V primeru večje udeležbe se postavitev stojnic razširi na ploščad na Kongresnem trgu.