Noč knjige 2024

Noč knjige 2024

Noč knjige 2024

100 100 people viewed this event.

Učenci 7. razreda se bodo na dogodku najprej predstavili v vlogi prodajalcev svoje najljubše knjige in skušali svoje vrstnike prepričati v njeno branje, nadaljevali pa s knjižnim bingom.

V nadaljevanju bodo spoznavali moč pripovedništva na osnovi literarnega dela Lise Villadsen z naslovom Kvantni skok. Vživljali se bodo v različne like, prepoznavali pasti najstništva in analizirali družinsko dinamiko ter spoznavali pomen duševnega zdravja za življenje. Na osnovi tega bodo prek temeljnih literarnovednih pojmov gradili sporočilo pripovednega besedila, v nadaljevanju pa na osnovi psihosocialnih delavnic spoznavali sebe kot posameznika, ki je vpet v skupnost. Sledilo bo pisanje pisma sebi.

Dogodka se bo udeležila skrita gostja, in sicer gospa, ki bo dogajanje popestrila s svojo terapevtsko psičko. Ta je namreč stalna gostja v bližnji večji knjižnici, kjer ji otroci berejo. Predstavila bo pomen tovrstne terapije za otroke in mlade ob aktivnem sodelovanju učencev.

Dan se bo zaključil tudi z ogledom tematskega filma, ki se bo navezoval na vsebine iz obravnavane knjige, in analizo ter debato.

Noč knjige se bo zaključila prihodnji dan, in sicer z deljenjem vtisov in predlogov za prihodnje šolsko leto ter podelitvijo priznanj o udeležbi.

 

Datum in ura:

19. 04. 2024 ob 14:00
 

Kraj dogodka:

 

Zvrst:

 

Regija:


Deli s prijetelji:

«
»